Započni karijeru kao iOS developer - otvorene su prijave na online iOS akademiju! 

Rok za prijave je 04.04.2021. prijaviti se mogu studenti, ne-studenti ili jednostavno rečeno – svi koji se žele okušati u iOS svijetu 🙂 

Sigurno želiš znati kako smo zamislili online iOS akademiju? Čitaj dalje…

  • Osigurat ćemo svu potrebnu opremu koja će ti stići doma netom prije početka akademije 
  • Nakon prošlogodišnje iOS akademije, skupili smo dojmove i feedback polaznika te pripremili još više materijala i zadataka s kojima želimo podići kvalitetu akademije 
  • Osigurali smo vrijeme za mentore i iOS tim koji će voditi iOS akademiju i biti dostupni preko Google Hangoutsa i Slacka, a također planiramo napraviti Discord kanal za polaznike iOS akademije gdje se možete družiti cijelo vrijeme 
  • 3 mjeseca zaokruženog procesa učenja o iOS programiranju  gdje ćemo pokriti 10 ključnih poglavlja, zadatke i mentoriranje za svakog polaznika kako bi vas što bolje uveli u iOS svijet

Prva iOS akademija rezultirala je zapošljavanjem novog kolege u našem iOS timu; održali smo 8 radionica, tjedne konzultacije sa svim članovima tima i polaznika te su nas polaznici po završetku akademije ocijenili prosječnom ocjenom od 4.8 po kvaliteti predavanja, predavačima i pripremi materijala i zadataka. 

Remote/Online iOS akademija

  • Factory je remote first tvrtka gdje smo utvrdili procese remote rada, stoga svaki zaposlenik zna u bilo kojem trenutku kome i kako se obratiti
  • S ovom iOS akademijom želimo dati šansu cijeloj Hrvatskoj i osigurati adekvatno učenje za područja u kojima inače nema sličnih akademija ili predavanja 
  • 2020.g smo dobili nagradu za najbolje stručne prakse, stoga imamo iskustva rada s početnicima i usmjeravanjem početnika kroz učenje programiranja na bilo kojim platformama
remote ios akademija

Ako ti ne radi klik na sliku, evo linka na kojeg se možeš prijaviti 🙂

Detalji iOS akademije:

1. Korak – prijava

Prijave na iOS akademiju otvorene su  od 22.03.2021. – 04.04. 2021.

Sve koji se žele prijaviti na iOS akademiju molimo da pošalju svoj životopis i motivacijsko pismo. Također, ako imate dosadašnjih radova, slobodno stavite link do GitHub repozitorija 🙂 

2. Korak – selekcija

Nakon zatvaranja prijava 04.04.2021.  provest ćemo selekcijski postupak te izabrati 5 najboljih kandidata koji će osigurati svoje mjesto na iOS akademiji! Trajanje selekcije je estimirano na mjesec dana, najviše ovisi o broju prijavljenih kandidata jer svakome želimo dati šansu da pokaže svoju motivaciju. 

Kako će izgledati selekcija: 

  • Pregled prijava i motivacijskog pisma
  • Testiranje
  • Intervju

U procesu selekcije bit ćemo usmjereni na razinu motivacije, koliko si je kandidat dao truda ranije u development te ambicije za daljnje učenje i razvoj. 

3. Korak – početak iOS akademije

Početak akademije i prvo predavanje planiramo održati početkom 5.mjeseca. Dinamika radionica i termina će se dogovarati na tjednoj razini sukladno mogućnostima i potrebama polaznika. 

Zašto je iOS akademija za tebe?

  • Nedostaje ti adekvatna oprema 
  • Želiš provjeriti dosadašnje znanje na konkretnim zadacima
  • Želiš pronaći mentora, upoznati iskusne kolege na koje možeš računati kad više ni sam/sama ne znaš pronaći rješenje
  • Ili, imaš iskustva u drugim tehnologijama, ali te zanima i iOS

Ako ti se ovakva ili slična pitanja motaju po glavi – prijavi se na iOS akademiju! 

Oni koji se pronađu u iOS developmentu, uvijek je otvorena prilika za pridruživanju Factory timu kroz posao ili praksu – ovisno o trenutnom iskustvu. Ekipa smo koja voli čuti feedback na naš rad, želje koje imate pred sobom te kako vam Factory može pomoći da ih ostvarite. 

Upoznaj mentore i voditelje iOS akademije

Josip, iOS developer 

predavac ios akademija

Josip se pridružio našem timu 2019. godine na iOS developer praksi, a danas je naš iOS developer koji će biti jedan od mentora i voditelja iOS akademije! Na prošlogodišnjoj iOS akademiji je također sudjelovao i pomagao iOS polaznicima te uvijek vrlo rado dijeli znanje i priča o novim Apple proizvodima. Trenutno radi na par iOS aplikacija za hrvatsko, američko i njemačko tržište. 

Uz Joleta i njegove fore vam sigurno neće biti dosadno na akademiji i uvijek će vam pomoći kada zapnete i ne znate što dalje googlati da dođete do rješenja. 

Zvonimir, ex iOS akademija polaznik, danas iOS developer 

predavaci iOS akademije

Zvonimir se našem timu pridružio na prošlogodišnjoj iOS akademiji gdje je uz mentore i radionice uspješno riješio sve zadatke koji su se našli pred njim i time osigurao poziciju iOS developera u našem timu! Danas je naš iOS developer koji radi na par projekata za hrvatsko, američko i njemačko tržište, a od njega možete iz prve ruke saznati kako je bilo na prošlogodišnjoj iOS akademiji: 

“Uz mentora je sve lakše i zabavnije”

iOS akademija

Matija, COO, Mobile team lead

iOS akademija Osijek

Kao alfa i omega našeg mobile tima, Matija je zadužen za kontrolu i provedbu iOS akademije. Broji petogodišnje iskustvo u razvoju Android i iOS aplikacija, izgradio je uspješan tim iza sebe te će uz našeg Josipa i Zvonimira biti zadužen za podršku i konzultacije. 

Studentska udruga eStudent nagradila je naše prakse Zlatnim indeksom 

… a sada smo ih pitali kako vide našu iOS akademiju iz perspektive studenata:

iOS akademija studenti ios development akademija

Hvala vrijednim studentima na divnim komentarima i riječima podrške, nadamo se da ćemo opravdati povjerenje! 🙂

Tko pita – ne skita

Kada počinje Akademija?

Prva predavanja iOS akademije počinje početkom 5.mjeseca 2021. Točan datum ćemo dogovoriti tako da odgovara polaznicima i našim mentorima. 

Trebam li imati predznanja iz iOS-a?

Ne. Sasvim je ok ako imaš predznanja iz bilo kojeg drugog područja – pr. Androida ili Weba. 

Ne znam puno o programiranju, ima li smisla da se prijavim?

Naravno, svrha Akademije je naučiti. 

Još sam student, nemam projekata iza sebe, mogu li se prijaviti?

Naravno! Cilj Akademije je pomoći onima koji imaju potencijala i ambicije postati iOS developeri. 

Kako će izgledati radionice?

Radionice će biti praktične uz vodstvo i pomoć naših kolega iz iOS tima. Tempo i dinamika će se prilagođavati napretku polaznika. Cilj nam je pomoći vam da naučite što više i što bolje – ne da projurimo kroz definiran program. 

Što ako budem odabran u Akademiju pa mi iskrsne neka obaveza i ne mogu prisustvovati određenoj radionici?

Nastojat ćemo prilagoditi termine mogućnostima i potrebama grupe – da većina uspije izvući maksimum.

Što ako nemam opremu?

Factory će osigurati opremu za sve polaznike koja će doći na tvoja vrata prije početka iOS akademije.

Koliko košta sudjelovanje u iOS akademiji?

Za polaznike je besplatno. Factory će osigurati mentore, opremu i vrijeme. 

Kako će izgledati proces selekcije?

Prvo ćemo pregledati dobivene prijave (vaše CV i motivacijska pisma), nakon čega ćemo pozvati odabrane na psihologijsko i manje tehničko testiranje da vidimo trenutno predznanje te zatim na intervju. 

Zašto samo 5 polaznika?

Smatramo da za 5 možemo osigurati dovoljno vremena i resursa da im se posvetimo kvalitetno i pružimo maksimalno. Cilj nam je dovesti nekoga do razine da nakon Akademije može samostalno nastaviti razvijati se ili početi raditi kao iOS developer. S povećanjem broja polaznika smanjuje se interakcija i posvećenost prema pojedinom polazniku. Također, voljeli bismo potaknuti i osigurati doživljaj timskog rada polaznicima tako da polaznici dobiju iskustvo i u tom aspektu. 

Da ne skrolaš do gore, evo prijave

remote ios akademija

Ako ti ne radi klik na sliku, evo linka na kojeg se možeš prijaviti 🙂

Za sva dodatna pitanja, slobodno se javite na hello@factory.hr i pratite nas na društvenim mrežama 🙂

Explore next

Related posts

Karijera iOS posao/prakse

Iskustva s iOS akademije - Josip i Zvonimir

Karijera Company News iOS posao/prakse

iOS akademija - recap i konačni dojmovi