BLOG

Sudjelovali smo na 2. DOVIKu!

Last updated on March 22, 20192 min read

Share


Ovog tjedna, na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, održao se DOVIK – Dan otvorenih vrata i dan karijera!

Nakon što smo skupili sve dojmove, donosimo vam pregled svih događanja i naš angažman na DOVIKu!

Kako je sve počelo

Na poziv gospođe Ane Šokčević i prodekana za poslovanje, tehnologiju i suradnju s gospodarstvom Krune Miličevića, odazvali smo se na sudjelovanje u ovom projektu!

Razlog leži u izvrsnom projektu koji spaja sve zainteresirane srednjoškolce i studente s poslodavcima te im olakšava put upoznavanja! Ovaj projekt značajno doprinosi cijeloj gospodarskoj zajednici, te jača odnose između gospodarstva i Fakulteta.

Ovim putem želimo se zahvaliti na pozivu i mogućnosti predstavljanja nas, studenata na praksama te jačanju veze s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku s kojima uvijek rado dijelimo naša znanja i iskustva na raznim predavanjima i radionicama!

Nismo dugo razmišljali o pridruživanju ovom projektu te smo zasukali rukave i bacili se na posao!

Factory na DOVIKu

Svim zainteresiranim studentima prezentirali smo rad Tvornice – od projekta na kojima radimo, tehnologija koje koristimo na različitim frontama programiranja do upoznavanja s cijelim timom i iskustvima drugih praktikanata kod nas u uredima!

Program DOVIK-a nudio je tzv Speed date sa studentima, gdje se u 5 minuta student i poslodavac mogu brže i lakše upoznati te razmijeniti kontakt podatke ukoliko postoji interes za suradnjom s obje strane!

AR aplikacija za DOVIK

Za DOVIK smo izradili AR aplikaciju – Memory igru koja prilikom skeniranja Factory loga pokreće igru, gdje svaki sudionik mora spojiti logiće naših projekta te u što bržem vremenu osigurati vrijednu nagradu – prijenosni punjač i Factory goodiese!

AR memory igra na DOVIKu - Factory.hr

Za troje najbržih sudionika, uz vrijedne nagrade, osiguran je posjet uredu Tvornice u Osijeku kako bismo ih nagraditi za trud i volju!

Predavanje “Od prakse do prve aplikacije”

Organizacijski dio DOVIKa, osigurao je svim tvrtkama termin za predavanje kako bismo predstavili svoj rad te mogućnost posla ili prakse!

Ovo nas je jako razveselilo jer vrlo rado održavamo radionice i predavanje te smo ovog puta odlučili ispričati priču “Od prakse do prve aplikacije” našeg Android developera Ivana.

Ivan je ispričao svoju priču kako je došao u Tvornicu, kakvi su mu bili zadaci, na kojim projektima je radio tijekom prakse te koji su njegovi prvi projekti koji su objavljeni na Google Play Storu!

Kako bi približio iskustvo prakse svim studentima, objasnio im je zašto je praksa važna te koje sve benefite donosi:

  • Praksa je prilika da uđete na mala vrata u tvrtku
  • Praksa je prilika da ispitate je li to zanimanje koje vas uistinu zanima
  • Praksom dobijete vrhunsko znanje te dobru uvertiru kako izgleda poslovan svijet

Za kraj, podijelio je svoje savjete kako savladati praksu:

  • Ključ uspjeha leži u motiviranosti za radom
  • Ne smijete odustati nakon prve greške
  • Želja i volja za napredovanjem i učenjem igraju veliku ulogu

Ivanovo predavanje smo prenosili na Instagram live videu kojeg donosimo u cijelosti:

 

Medijska pozornost na DOVIKu

Ovaj hvale vrijedan projekt popraćen je od strane velikog broja medija, a naš doprinos možete pogledati u sljedećem videu:

Dina, marketing asistent u Tvornici, pričala je o cijeloj tvrtki, na kojim tehnologijama radimo, koje sve strane i domaće projekte imamo te pozvala sve zainteresirane na prijavu na uvijek otvorene prakse u Tvornici!

Veliko hvala!

Još jednom, želimo se zahvaliti na ukazanoj prilici cijelom organizacijskom timu DOVIKa! Svaki feedback izuzetno cijenimo i zahvalni smo svakom studentu ili srednjoškolcu koji nas je posjetio na našem štandu te pružio priliku da ga upoznamo!

Jedva čekamo idući DOVIK i za sve ideje i prijedloge, slobodno nam se javite na hello@factory.hr!

DOVIK ekipa i AR aplikacija

Kako biste ostali u tijeku s novostima, pratite nas na društvenim mrežama – FacebookTwitterLinkedIn Instagram

 

We prepared more good reads for you!

Backend posao/prakse and Career

Započni karijeru kao Backend developer praktikant u Factoryju!

Career, Company News and Predavanja

Factory & akademska zajednica: Pregled dugogodišnje uspješne suradnje

Backend posao/prakse, Career and Remote

Iskustvo s remote backend prakse – Martina

EXPLORE NEXT

Are you looking to improve your online presence by building a new website or making sure your service/product is available to your customers on their mobile phones or just looking to say hi? We love discussing new ideas and bringing them to life so please feel free to get in touch!

CONTACT US

Marko is our HR Manager

Fields marked with * are required.